Mi is az a Spinning®?

A Spinning® egy kiváló kardioedzés , egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet.

Előnyei:

• javítja a keringési rendszert, megerősíti a szívet, hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége, erősíti az érfalakat
• nagymértékben javítja az állóképességet, ezzel együtt fejlődik a tüdő hatékonysága is
• kíméli a térdízületeket és a szalagokat, ezzel egyidőben erősíti is azokat
• hatékony zsírégető sport
• a dinamikus tekerés és z ütemes zene által nagyon jó feszültség és stresszelvezető is

Mit viseljünk Spinning® edzésen?

Edzésre alkalmas, jó légáteresztő edzőruházatot és minél kemény talpú sportcipőt. Hatékonyan növeli a teljesítményt a speciális, kerékpáros cipő, amely ideálisan tud a pedálhoz tapadni.

Mit vigyünk magunkkal?

Legalább egy kulacs (szénsavmentes) vizet, mivel a folyadékveszteséget folyamatosan pótolnunk kell. Higiéniai és kényelmi szempontból fontos a törülköző, hiszen nagymértékű az izzadás az edzések során, illetve a kormány csúszósságát is mérsékelhetjük vele. Hasznos felszerelés még a pulzusmérő, amellyel nyomon követhetjük az adott edzésen a pulzusunkat, az edzés hatásait és hosszú távon a fejlődésünket is.

Tippek kezdőknek

Érkezz korán az első órádra, mert így elmondhatod az edzőnek, hogy kezdő vagy, illetve azt is, ha valami olyan állapot (korábbi sérülés, ízületi probléma) áll fenn, amely hatással lehet az edzésedre. Emellett pedig megkérheted, hogy megfelelően állítsa be számodra a kerékpárt.

Figyelj oda, milyen intenzitással végzed a mozgást, és mennyire fáradsz el. Mindig a fittségednek megfelelően végezd az edzést, és ne másokhoz mérve a teljesítményed. Ne erőltesd túl magad, a Spinning® edzés nem verseny!